Unge i Kolding strikker sammen: ”Man føler sig som en del af fællesskabet”

Strikning er ikke længere kun for bedsteforældre. En ny bølge af unge, har taget garn og strikkepinde til sig, og Folkehuset er i samarbejde med Projekt Kompas, med til at styrke denne trend i Kolding. Gennem deres nye initiativ, Knitting & Crochet SUN’day, giver de unge mulighed for at mødes med strikketøjet i hånden og fællesskabet for øje.

Af Amalie Byrdal Lercke

Foto af Lone Bøgh Godske Herr: Strikkeklubben Knitting & Crochet SUN´Day i fuld gang med at strikke og hækle.

I hjertet af Kolding er der opstået et nyt samarbejde, der gør en forskel for unge mennesker mellem 18 og 30 år. De unge koldingenseres frirum, om man vil. Et samarbejde hvor fællesskab, forskelligheder og dialog ikke bare er på tale, men i handling. Folkehuset Kolding har i samarbejde med det nyopstartede Projekt Kompas, stiftet strikkeklubben, Knitting & Crochet SUN’day, hvor unge mødes over en simpel præmis: Det handler ikke om at præstere, men om at være til stede.

”Man kan sidde der, rundt om bordet og være lidt genert, men fordi man føler, at man er en del af dem der sidder og hækler og strikker, så føler man sig som en del af fællesskabet. Så kan man godt være en stille del af fællesskabet, og man kan også være en snakkende del af fællesskabet. Der er ikke andre krav i det her møde, end at man er der,” fortæller Lone Bøgh Godske Herr, som er frivillig hos Folkehuset Kolding.

Et samarbejde med mennesket i fokus

Projekt Kompas er et nyopstartet non-profit projekt, der har til formål at ”fremme stærke og mangfoldige fællesskaber,” som der står beskrevet på deres hjemmeside. Her er der fokus på unge, der kæmper med mistrivsel – med mennesket for øje frem for diagnosen.

”Vi tager dem ind, som de mennesker de er, og prøver at give dem plads, og se om vi kan finde ud af, hvad der kunne due for dem,” forklarer projektleder for Projekt Kompas, Tommy Skouboe, om organisationen.

Kompas’ fokus på unge, passer som garn på strikkepind med Folkehusets agenda. Nemlig at skabe nye fællesskaber unge iblandt. Her dominerer tryghed og inklusion, mødet med et nyt menneske. Netop derfor kom samarbejdet mellem de to non-profit organisationer op at køre. Sammen skaber de forskellige aktiviteter, med fokus på bæredygtige fællesskaber, hvor de unge er øverste prioritet.

”Der er en god stemning og en god vibe, og jeg har opbygget flere nye venskaber og relationer,” fortæller nuværende praktikant på Projekt Kompas, og tidligere deltager i frivillige projekter, Kristina Brødsgaard Aleksandrowicz, om initiativet.

En maske ad gangen

Strikkeklubben mødes den sidste søndag i hver måned, og er tilgængelig for alle interesserede unge. Den støtte som Folkehuset og Projekt Kompas giver, danner fundamentet. Når fundamentet er sikkert, er det op til de unge selv at forme det efter deres behov. Samarbejdet mellem Folkehuset og Projekt Kompas tager en maske ad gangen, men arbejder på at få strikket et godt og solidt samarbejde sammen, til ære for de unge i Kolding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *